AKTUELLT

9 vattentankar till 9 vänskolor – tack så hjärtligt!

Vattentank bekostad av vänskola i SvedalaTack alla ni som bidragit till att Tandalaföreningen kan köpa 9 vattentankar till 9 av våra vänskolor i Tanzania. Nu när skolorna får öppna igen, efter 3 månaders stängning på grund av Covid-19, är det viktigt att eleverna kan tvätta händerna.

I vanliga fall hämtas vatten i vattendunkar från en brunn, som kan ligga långt från skolan. Det brukar vara flickornas uppgift. Med en vattentank kan man samla regnvatten och på så vis underlätta tillgången till vatten på skolan och förbättra handhygienen för att minska risken för smittspridning.

Än en gång, stort tack till alla er som skänkt ett bidrag till oss så att vi kan köpa in vattentankar till våra vänskolor i Tanzania.

På bilden bredvid visas en vattentank upp som skänkts av Naverlönnskolan i Svedala.

Status i skolorna i Tanzania kring Covid-19

Vattentank bekostad av vänskola i SvedalaAlla skolor i Tanzania stängdes den 17 mars på grund av Covid-19. Regeringen har via presidenten nu meddelat den 16 juni att skolor kan få öppna igen den 29 juni, men att det finns krav.
Ett av kraven är god handhygien och då behövs tvål och vatten.
Tandalaföreningen försöker nu med insamlingar bidra till vattentankar (se bild) på våra vänskolor. Det behövs mycket vatten.
Om man kan samla in regnvatten och spara till torrtider är detta till stor hjälp.
Swisha gärna ett bidrag till 123 608 6904, alla bidrag är välkomna små som stora.

Vi söker vänskolor och sponsorer!

 

Vill din skola ha en vänskola i Tanzania?

Vi har kontakt med ett antal Secondary-skolor i Tanzania som alla gärna skulle vilja ha en vänskola i Sverige.  Att vara vänskola innebär att ha kontakt med en skola i Nzega School District. Kontakt med vänskolan kan ske med brev, sms eller ibland via e-post.

Ett vänskolearbete kan se olika ut för olika skolor, det kan t ex vara biståndsarbete, där man stöttar sin vänskola med pengar till skollunch, läroböcker, brunn, solceller osv. Men, det kan också vara brevväxling och tankeutbyte  med varandra. Som vänskola kan ni även betala för skoluniform, böcker och skrivmateriel för en eller flera elever som annars tyvärr inte har råd att gå i skolan (400 kr/elev och år).

Våra vänskolor tycker det är mycket givande att lära känna ungdomar i ett annat land och utbytet är stort dem emellan. Kontakta oss på e-post info@tandala.org om du vill veta mer om hur din skola kan få en vänskola i Tanzania!


TANDALAFÖRENINGEN SÖKER ÄVEN SPONSORER!

Att bedriva ideellt arbete i Tanzania kräver mycket arbete och då våra intäkter främst består av medlemsavgifter från privatpersoner samt insamlade bidrag från våra vänskolor så söker vi nu sponsorer. Har du ett företag och känner att du skulle vilja stötta en god sak? Kontakta oss då så kan vi ge olika förslag på hur ditt företag kan sponsra Tandalaföreningen! Skicka ett mejl till info@tandala.org så återkommer vi till dig!