9 vattentankar till 9 vänskolor – tack så hjärtligt!

Vattentank bekostad av vänskola i SvedalaTack alla ni som bidragit till att Tandalaföreningen kan köpa 9 vattentankar till 9 av våra vänskolor i Tanzania. Nu när skolorna får öppna igen, efter 3 månaders stängning på grund av Covid-19, är det viktigt att eleverna kan tvätta händerna.

I vanliga fall hämtas vatten i vattendunkar från en brunn, som kan ligga långt från skolan. Det brukar vara flickornas uppgift. Med en vattentank kan man samla regnvatten och på så vis underlätta tillgången till vatten på skolan och förbättra handhygienen för att minska risken för smittspridning.

Än en gång, stort tack till alla er som skänkt ett bidrag till oss så att vi kan köpa in vattentankar till våra vänskolor i Tanzania.

På bilden bredvid visas en vattentank upp som skänkts av Naverlönnskolan i Svedala.