Aggarps skola skänker egensydda babykläder

Kerstin från Tandalaföreningen var häromdagen på Aggarps skola i Svedala och tog emot 48 babyplagg i form av små tröjor, shorts och mjukisbyxor. Tillsammans med andra plagg som hämtades förra året var det nu totalt  98 plagg som sytts av elever i årskurs 7 på Aggarps skola.
För vår del i Tandalaföreningen har det varit lite problematiskt att få ner plaggen till Tanzania, eftersom ingen kunnat resa dit på över ett år tack vare situationen med Covid-19.
 
Nu har det ordnat sig på ett bra sätt då Onga Gwambaye, son till läkaren på sjukhuset i Nzega, har en kompis Bwire Munubi. Förutom att de båda är uppvuxna i Nzega har de arbetat tillsammans på ett flyktingläger i Tanzania. Onga hjälpte Kerstin att komma i kontakt med Bwire Munubi. Bwire har studerat på universitetet i Lund i ett år och åker hem till Tanzania inom kort. Han ville gärna hjälpa till och alla plaggen har nu överlämnats till honom. Bwires fru Clementina som ska föda sitt andra barn om en månad kommer då att få kontakt med andra kvinnor som föder ungefär samtidigt. Det finns också ett sjukhus i närheten av deras bostad i Dar-es Salaam.
Alla tre Onga, Bwire och Clementina har lovat att dela ut babykläderna från Aggarps skola till behövande mödrar i Tanzania.
Tandalaföreningen är ytterst tacksamma för detta trevliga initiativ från eleverna på Aggarps skola men också för att vi får hjälp med att få ner plaggen till Tanzania.